När du är för trött för att göra en enda upprepning...

För mig gäller detta - märkligt nog, för kroppsviktsövningen Guru vars favorit kroppsvikt övning och som Marines, en han är stolt över mest - pull-ups.

Innan du börjar undra vad som händer, väl, hör mig ut första vän.

Först är jag mänsklig som du, när du börjar komma bortom rep #150 på en pull-up träning - inte bara DU - men jag börjar känna det också.

Två, och ännu viktigare, och detta är en viktig skillnad mellan när jag skrev Battletank Shoulders för en, jag inte - ja, inte för tillfället åtminstone har ”lätt” tillgång till apan barer jag använde när jag skrev den boken.

I den boken ser du hur jag blandade mig i pull-ups med monkey bar-arbete - en beprövad teknik för att bygga överkroppen på en stark senig APE - och sedan arbeta i pushups, speciellt de som görs på dina fingertoppar för att bygga en korrugerad ”rock solid, kung fu som onaturligt drag till dig det x 10" grepp.

Om du har gjort träningen vet du vad jag menar eller vad Charles, en kund här en gång sa till mig ”Jag ser inte hur någon kan göra dessa träningspass om de inte är en del Gorilla!”

Och därmed, Vol #3 i serien - för att förvandla dig till 70% Gorilla - ”Djupgående 70% Gorilla 30% Human Handstands” - en annan mycket bra, djupt mottagen bok faktiskt, och bron till nästa dvs fristående handstativ, närhelst det kommer ut.

Ingen ordlek heller.

Hur som

Det handlar om ett annat ämne, Jag antar att jag också kunde göra det över hur jag nästan föll över i en fristående handstand idag... men låter oss hålla fast vid pull-ups, den förra är ännu svårare för de flesta att göra rätt eller alls.

Titta, en annan anledning till att mina pull-up träningspass är så tuffa idag är att jag fokuserar på EN stil av pull-ups - idag var det det vanliga greppdragningen, tjock gripz, 50 reps, och tro mig, om du tillämpar superfokus på form, gör dem långsamma och stadiga - åh ja, du kommer att känna det (jag gjorde 100 pushups också i en liknande ven, mestadels TOUGHIES. Det enda något ”enkla” arbetet jag gjorde var 250 knäböj och splittringar..) (och lite klubbarbete - ljus).

Så det är en solid träning för sig själv, men ändå, när du är för trött, eller känner dig trött att repetera ut en annan?

Jag har sagt till dig att det handlar om det mentala, men vi kommer inte in på det här.

Fysiskt, vad du kan göra är detta - antingen stoppa träningen på ett något lägre antal än vad du normalt skulle göra (om det är 25, kanske du stannar vid 16 eller 18 - lita på mig, du vet när numret kommer).

Eller, och ännu bättre, du saktar ner träningens tempo.

Och du fokuserar - både mentalt och fysiskt på FORM.

Detta kan innebära att dina representanter tar längre tid att slutföra vilket är bra om du är för trött för att gå fort (du kommer att förlora form om du gör det, om du ens kan).

Men det är bra!

Du kommer bokstavligen att arbeta musklerna till BENET på detta sätt om du gör vad jag säger ovan. och du kommer att växa - som ett jävligt ogräs också om du gör det rätt.

Några av de pull-ups jag gör när det gäller den vanliga pull-up, ja, de är så tuffa att jag bara kan göra 3-5 reps i rätt form per set.

Och när jag slutade rep #50, Jag känner mig BORTA.

Och upphetsad.

Jag tror att jag kommer att slå ut 20 mer långsamma och stadiga pushups och göras för dagen, eller kommer jag?

Vi får se.

Hehe.

Tills vidare, det är det.

Och jag kommer snart tillbaka.

Bäst

Rahul Mookerjee

PS - För att lära dig hur man gör pull-ups effektivt på en hög nivå, bang 'em out smör slät ”lätt peasy citron squeezy”, få den världsberömda kursen på det, verkligen JEWEL i kronan det har kallats här.