Als je te moe bent om een enkele herhaling te doen...

Voor mij geldt dit - merkwaardig genoeg - voor de lichaamsgewichtoefening wiens favoriete lichaamsgewichtoefening en, net als de mariniers, een oefening waar hij het meest trots op is: pull-ups.

Voordat je je begint af te vragen wat er aan de hand is, nou, luister naar me, eerste vriend.

Ten eerste ben ik een mens zoals jij, als je eenmaal verder komt dan rep #150 tijdens een pull-up workout - niet alleen JIJ - maar ik begin het ook te voelen.

Ten tweede, en nog belangrijker, en dit is een belangrijk verschil tussen toen ik Battletank Shoulders schreef, heb ik niet - nou ja, op dit moment tenminste niet „gemakkelijke” toegang tot de apenbalken die ik gebruikte toen ik dat boek schreef.

In dat boek zie je hoe ik pull-ups combineerde met apenstangwerk - een beproefde techniek om het bovenlichaam van een sterke pezige APE te bouwen - en vervolgens push-ups heb gebruikt, met name de push-ups die je met je vingertoppen hebt gedaan om een gegolfde „oerstevige, kungfu-achtige onnatuurlijke pull to you it x 10" grip te bouwen.

Als je de trainingen hebt GEDAAN, weet je wat ik bedoel of wat Charles, een klant hier, me ooit vertelde: „Ik snap niet hoe iemand die trainingen kan doen, tenzij ze deels Gorilla zijn!”

En dus Vol #3 in de serie - om van jou 70% Gorilla te maken - „Profound 70% Gorilla 30% Human Handstands” - nog een heel goed, diepgaand ontvangen boek, en de brug naar het volgende, namelijk vrijstaande handstands, wanneer dat uitkomt.

Ook geen woordspeling.

Hoe dan ook

Dit gaat over een ander onderwerp, ik denk dat ik er ook over zou kunnen praten hoe ik vandaag bijna omviel in een vrijstaande handstand... maar laten we het bij pull-ups houden, het eerste is voor de meeste mensen nog moeilijker om goed of helemaal niet te doen.

Kijk, een andere reden waarom mijn pull-up workouts tegenwoordig zo zwaar zijn, is dat ik me concentreer op ÉÉN stijl van pull-ups - vandaag was dat de normale grip pull-up, dikke gripz, 50 herhalingen, en geloof me, als je superfocus op vorm legt, doe ze dan langzaam en stabiel - oh ja, je zult het VOELEN (ik heb ook 100 pushups gedaan in dezelfde geest, meestal STOERTJES). Het enige wat „makkelijke” werk dat ik deed waren 250 squats en de splitsingen..) (en wat clubwerk - licht).

Dus dat is op zich al een stevige training, maar goed, als je te moe bent of je vermoeid voelt om nog een training te doen?

Ik heb je bijvoorbeeld gezegd dat het allemaal om het mentale draait, maar daar gaan we hier niet op in.

Fysiek gezien kun je dit doen: ofwel stoppen met trainen op een iets lager aantal dan je normaal zou doen (als dat 25 is, stop je misschien bij 16 of 18 - geloof me, je weet wanneer het nummer komt).

Of, en nog beter, je vertraagt het tempo van de training.

En je concentreert je — zowel mentaal als fysiek — op VORM.

Dit kan betekenen dat het langer duurt voordat je herhalingen voltooid zijn, wat prima is als je te vermoeid bent om snel te gaan (je verliest vorm als je dat doet, als je dat al kunt).

Maar dat is prima!

Als je doet wat ik hierboven zeg, train je je spieren letterlijk tot op het BOT en je zult groeien - als een verdomde wiet als je het goed doet.

Sommige pull-ups die ik doe in termen van de normale pull-up, nou, ze zijn zo zwaar dat ik maar 3-5 herhalingen in de juiste vorm per set kan doen.

En nu ik klaar ben met rep #50, voel ik me WEG.

En opgewonden.

Ik denk dat ik nog 20 langzame en gestage push-ups uitsla en klaar ben voor vandaag, of doe ik dat?

We zullen wel zien.

Hehe.

Voor nu is dat alles.

En ik kom snel terug.

Beste

Rahul Mookerjee

PS - Om te leren hoe je effectief pull-ups kunt doen op een hoog niveau, knul ze dan boterzacht „easy peasy lemon squeezy” en volg de wereldberoemde cursus erover, echt het JUWEEL in de kroon dat het HIER wordt genoemd.