”Jag är 24 år gammal men min ryggsmärta är 65 år gammal” (och varför bron inte nödvändigtvis är den bästa lösningen för ryggont heller)

Fetma, sjukdomskänsla (ända ner till barnen - små barn som har fler hälsoproblem än de vuxna som har föräldraskap dem, även om de vuxna inte heller är undantagna), tomfoolery pågår överallt, latskap, ryggsmärta - axelvärk - konstant gnällande om allt - undrar jag ibland , ofta, vad har vi som samhälle kommit till.

”Jag är 24 år gammal men min ryggsmärta är 65 år gammal” åtföljd av den vanliga lågenergi-BS (och naturligtvis en fullständig ovilja att investera i de produkter som hjälper henne, bara en vilja att tika upp och ner som löser F alla)...

Och hon är inte heller den enda (det är någon college chick som meddelar mig om detta).

Inte den 20 år gamla college chick jag nyligen blockerade igen - som om jag har blockerat tre av hennes nummer, hon fick nyligen en fjärde att plåga mig.

”Nandini, varför svarar du inte om du vill prata”

Nä, det är mer av ”Hej!” och sedan syrsor. Jag har skrivit om detta tidigare, de är i princip idioter som vill bli ”underhållna” gratis under sken av konversation där DU gör allt prat, de lyssnar, och kan chipa in med en kommentar eller två ”medan du gör något annat”, vanligtvis medan du gör något annat - den här typen av människor är patetiska, det är inte inte kvinnor ensamma heller, en tidigare vän till mig ”Ricky” var exakt samma sätt.

Usch.

Tidigare gav jag dessa människor en chans, nu, det är BLOCK direkt.

Jag vill inte ha dem någonstans nära mig (visserligen gav jag flickan en ny chans, men jag blockerade henne igen igår kväll, men ändå)...

... det här är inte människor i det avseendet, eller henne, det handlar om den verkliga pandemin.

Ryggsmärta, ohälsa, sjukdom etc - och låter fokusera på den första - ryggsmärtor - som de flesta människor motsvarar smärta i nedre ryggen och med rätta, eftersom det verkar vara vad de flesta människor drabbas av - smärta i nedre ryggen - och svaga höfter etc.

Men ryggsmärta är mycket mer komplex än så, vän.

Övre rygg och ryggsmärta är vanligare än du tror, och svaghet i ETT område sträcker sig till det andra.

Hållning - hela dagen - har mycket att göra med detta, de flesta människor inser inte att helt enkelt gå upprätt, suga in tarmen (visserligen en Herculean uppgift för många människor på grund av tarmens stora storlek) - och gå ner i vikt - går långt mot att lösa många ryggsmärtsproblem och hälsoproblem i allmän.

Tidigare skulle jag ta fram bron som #1 övning för att lösa detta, många guruer gör, men jag gör inte längre det här.

Varför - eftersom bron medan en utmärkt övning, och en du bör göra dagligen, vara jävligt bra på - har utsikt över många saker.

Först och främst, de flesta tänker på bakbron när det gäller överbryggning, men FRONT bron är lika viktig.

I åratal, Jag har haft svaga hamstrings som inte tillåter mig att böja mig framåt ordentligt, men få mig in i en bakbro, Jag skulle stanna där hela dagen.

Jag har aldrig haft ryggont, men denna svaghet översätts till dålig prestanda i andra övningar - som splittringen eller andra framåtböjningar - lika viktigt!

Då har du ÖVRE ryggproblem - som enligt min mening - pull-up - och klubb/mace/kettlebell-arbete gjort rätt är några av de bästa sakerna du kan göra för din rygg.

Massage är också bra - men de fixar inte de underliggande hälsoproblemen, min vän.

Sedan har du den ”bästa darn övningen”

Visserligen en HELL av en övning och träning som man är, försök att göra 250 i rad och sedan berätta för mig hur du känner ”det bästa jag någonsin har känt” människor har rapporterat tillbaka berätta för mig, och de har rätt, det får dig att känna dig ”ur denna värld” på ett sätt som ingenting annat nära kan.

Men även det - de flesta varianterna - fokuserar på nedre delen av ryggen kraftigt, det är bara när du kommer till en av varianterna i boken ”ofta ignoreras” - klackarna FLAT variant - att du verkligen börjar få någonstans ab klokt. (inte att säga att du inte brukar om du gör det åt andra hållet, men att verkligen gå till nästa nivå)...

Hur som helst - lösningen på allt detta?

En ordentlig träningsplan.

Var mindre lat, äta mindre, träna mer, vara tuff mentalt.

Korrekt hållning hela dagen.

Undvik ”djupa soffor” som pesten (bokstavligen känner jag mig konstig när jag sitter i dem) - och ryggstöd i bilstolar etc.

MASSOR av pull-ups - LOTS Of club - kettle bell work (Lumberjack Lodestone Fitness, nu är det en du verkligen behöver boka NU) - och gör naturligtvis mycket tungt huk och hamstring/höftarbete också (Squat 101, isometrisk och flexibilitetsträning - sammanställningen).

Gör allt detta rätt, ryggsmärta kommer att vara en sak av det förflutna - och JA, fokusera på BÅDE frambron och bakbron lika, de är båda superlativa övningar, men de flesta fokuserar alldeles för mycket på den senare och inte den förra.

Och det är det.

Tillbaka snart!

Bäst,

Rahul Mookerjee