„Ik ben 24 jaar oud, maar mijn rugpijn is 65 jaar oud” (en waarom de brug ook niet noodzakelijk de beste oplossing is voor rugpijn)

Obesitas, zich onwel voelen (en dat geldt ook voor kinderen - kleine kinderen die meer gezondheidsproblemen hebben dan de volwassenen die hen hebben opgevoed, hoewel ook de volwassenen geenszins vrijgesteld zijn), het gekkenwerk dat overal gebeurt, de luiheid, rugpijn - schouderpijn - constant zeuren over alles - vraag ik me soms af , vaak, waar zijn we als samenleving naar toe gekomen.

„Ik ben 24 jaar oud, maar mijn rugpijn is 65 jaar oud”, vergezeld van de gebruikelijke energiezuinige BS (en natuurlijk een totale onwil om te investeren in de producten die haar zullen helpen, gewoon een bereidheid om op en neer te klagen, wat F all oplost)...

En ze is ook niet de enige (het is een studente die me hierover een bericht stuurt).

Niet de 20-jarige studente die ik onlangs weer heb geblokkeerd - alsof ik drie van haar nummers heb geblokkeerd, kreeg ze onlangs een vierde om me lastig te vallen.

„Nandini, waarom reageer je niet als je wilt praten?”

Nee, het is meer van het „Hallo!” en dan krekels. Ik heb hier al eerder over geschreven, het zijn eigenlijk idioten die gratis „vermaakt” willen worden onder het mom van een gesprek waarbij JIJ al het gesprek voert, ze luisteren en misschien meedoen met een opmerking of twee „terwijl ze iets anders doen”, meestal terwijl ze iets anders doen - dit soort mensen zijn zielig, het is ook niet alleen vrouwen, een voormalige vriend van mij, „Ricky”, was precies hetzelfde.

Ugh.

In het verleden heb ik deze mensen een kans gegeven, nu is het meteen BLOCK.

Ik wil ze niet in mijn buurt hebben (toegegeven, ik heb het meisje nog een kans gegeven, maar ik heb haar gisteravond weer geblokkeerd, maar toch)...

... dit zijn in dat opzicht geen mensen, of zij, het gaat om de echte pandemie.

Rugpijn, slechte gezondheid, ziekte enz. - en laten we ons concentreren op de eerste - rugpijn - die de meeste mensen gelijkstellen aan lage rugpijn, en terecht, aangezien daar de meeste mensen last van lijken te hebben - pijn in de onderrug - en zwakke heupen, enz.

Maar rugpijn is veel complexer dan dat, vriend.

Pijn in de bovenrug en middenrug komt vaker voor dan je zou denken, en zwakte in het ENE gebied strekt zich uit naar het andere.

De houding - gedurende de dag - heeft hier veel mee te maken, de meeste mensen realiseren zich niet dat simpelweg rechtop lopen, de darmen naar binnen zuigen (toegegeven een enorme taak voor veel mensen vanwege de enorme omvang van de darmen) - en afvallen - een lange weg helpt bij het oplossen van veel rugklachten en gezondheidsproblemen in algemeen.

In het verleden had ik de brug als #1 -oefening naar voren gebracht om dit op te lossen, doen veel goeroes dat, maar ik doe dit niet meer.

Waarom - omdat de bridge een uitstekende oefening is, en die je dagelijks moet doen, verdomd goed in bent - veel dingen over het hoofd ziet.

Ten eerste denken de meeste mensen aan de achterbrug als het gaat om overbrugging, maar de VOOR-brug is net zo belangrijk.

Jarenlang had ik zwakke hamstrings waardoor ik niet goed voorover kon buigen, maar als ik in een achterbrug kwam, zou ik daar de hele dag blijven.

Ik heb nog nooit rugpijn gehad, maar deze zwakte vertaalde zich in slechte prestaties bij andere oefeningen - zoals de splitsing of andere voorwaartse bochten - even belangrijk!

Dan heb je last van de BOVENrug - wat naar mijn mening - de pull-up - en het goed uitgevoerde club/mace/kettlebell-werk zijn enkele van de beste dingen die je voor je rug kunt doen.

Massages zijn ook geweldig, maar ze lossen de onderliggende gezondheidsproblemen niet op, mijn vriend.

Dan heb je de „beste verdomde oefening”

Toegegeven, het is een GEWELDIGE oefening en training, probeer 250 achter elkaar te doen en vertel me dan hoe je je voelt „het beste dat ik me ooit heb gevoeld”, hebben mensen gemeld dat ze me vertellen, en ze hebben gelijk, het geeft je het gevoel „niet van deze wereld” te zijn op een manier die niets anders bijna kan.

Maar zelfs dat - DE MEESTE varianten - zich zwaar op de onderrug richten, het is pas als je bij een van de varianten in het boek „Oft Ignored” komt - de heels FLAT variant - dat je echt een beetje ab wise begint te krijgen. (niet om te zeggen dat je het niet zult doen als je het andersom doet, maar om echt naar het volgende niveau te gaan)...

Hoe dan ook - de oplossing voor dit alles?

Een goed trainingsschema.

Wees minder lui, eet minder, train meer, wees mentaal stoer.

Juiste houding gedurende de dag.

Vermijd „diepe banken” zoals de pest (ik voel me letterlijk vreemd als ik erin zit) - en rugsteun in autostoeltjes enz.

VEEL pull-ups - VEEL club - ketelbelwerk (Lumberjack Lodestone Fitness, nu moet je dat nu echt reserveren) - en natuurlijk ook veel zwaar hurken en hamstring/heupwerk doen (Squat 101, Isometric and Flexibility Training - the Compilation).

Doe dit allemaal goed, rugpijn behoort tot het verleden - en JA, focus zowel op de voorbrug als op de achterbrug, het zijn beide superlatieve oefeningen, maar de meeste richten zich veel te veel op de laatste en niet op de eerste.

En dat is dat.

Binnenkort weer terug!

Beste,

Rahul Mookerjee